Това е една от най -популярните хранителни добавки днес. Кой

...
 
Това е една от най -популярните хранителни добавки днес. Кой
Коментари Харесай

Как да приемате колаген и най -важното – защо (подробни инструкции)

 

Това е една от най -популярните хранителни добавки през днешния ден. Кой има потребност от него, какъв брой и по какъв начин да го пие (в течна или суха форма, преди или след хранене, с кои витамини е по -полезно да се комбинира) – това е нашият обзор.

 

Вероятно колагенът се приема по -често от дами, които наблюдават положението на кожата си – това вещество е част от козметиката срещу стареене. Но е потребно освен за хубостта, само че и за връзките и стави, да вземем за пример. И това не значи, че би трябвало да прилагате такива кремове по цялото тяло. Това вещество може да се приема под формата на добавка. Вярно е, че те съществуват под друга форма и всеки вид има свои лични характерности. Нека да разберем по какъв начин вярно да пием колаген и защо тъкмо е предопределен.

 

Защо е нужен колаген

Това е значимо протеиново съединяване, създавано в нашето тяло. Основната му задача е построяването на съединителна тъкан (кожа, кости, стави, връзки) и органи. С възрастта синтезът му последователно стартира да понижава – заради това виждаме бръчки по лицето, подвижността на ставите понижава, а костите стават по -крехки. Изходът от обстановката са питателните добавки. Те се предлагат след 35 -годишна възраст.

 

Защо една жена би трябвало да пие колаген е разбираемо – той удължава младостта, резервира косата и ноктите мощни и здрави. Мъжете също се нуждаят от него, защото без него положението на връзките се утежнява, което значи, че подвижността на тялото понижава.

 

Как да изберем: тип и форма

За да разберете кой колаген е по -добре да се пие, би трябвало да разберете какво тъкмо е той. Това е доста комплицирано съединяване, състоящо се от огромен брой аминокиселини и заради това се подразделя на няколко разнообразни вида.

 

Видове

Изследователите разпознават 28 типа колаген, само че единствено 3 се употребяват като хранителни добавки.

 

Първият се намира във всички кафези на нашето тяло и поддържа тъканната компактност, усъвършенства усвояването на питателните субстанции, а също по този начин управлява водния баланс. Може да се приема за възстановяване на общото богатство и опазване на младостта.

Вторият  – облекчава възпалението в тъканите и е по -отговорен за здравето на ставите.

Третият  усъвършенства външния тип посредством нормализиране на метаболитните процеси. Подобно на първия, той „ инхибира “ стареенето.

 

Животински  – той се добива по време на обработката на ставните тъкани на говеда. Той е по -достъпен, тъй като е по -лесен за произвеждане. Също по този начин е по -лесно и по -дълго време за предпазване. Той се всмуква по -лошо през кожата, само че като хранителна добавка е отличен.

Морски  – среща се в рибните кафези. Поради компликациите при приемането и превозването на този тип той е по -скъп, срокът му на валидност е по -кратък. Но по своя състав той е по -близък до този на човек. Той се всмуква съвършено както през кожата, по този начин и под формата на препарати и подтиква естественото произвеждане на веществото в организма.

Растителен  – употребява се по -рядко, основно в козметични артикули или хранителни добавки за вегетарианци. Този тип се получава от пшеничен зародиш. Този тип е най -скъпият, само че се всмуква добре и е изцяло хипоалергенен.

За най -добри резултати се предлага да се редуват всички типове.

 

Пиене на колаген: по какъв начин да го одобряваме и има ли въобще смисъл от него

Форми

Има 5 от тях и успеваемостта на всяка форма е почти идентична, тъй че би трябвало да изберете своя лична само от персонално улеснение и предпочитание.

 

Таблетки  – те са комфортни и лесни за потребление, само че съдържат ниска централизация на веществото.

Прах  – доста бързо асимилиране, улеснение при избора на порция (обикновено има мерителна лъжица), може да се прибавя към шейкове и питиета. Въпреки това, не е доста комфортно за превозване.

Капсулите са същия прахуляк, само че в желатинова обвивка. Удобни са за носене със себе си, само че са по -скъпи.

Течност  – в тази форма има най -голяма централизация. Течността обаче не постоянно е комфортна за взимане някъде другаде с изключение на вкъщи и не е евтина.

Сладкиши  – имат прелестен усет и аромат, подобаващи за деца.

 

Как да пиете колаген на прахуляк

 

Първо, запомнете по кое време е най -добре да пиете колаген – заран 30 минути преди хранене, с цел да подобрите усвояването му. Прахът би трябвало да се разрежда с вода  – каквато температура желаете. Само би трябвало да разреждате директно преди приложимост, а не авансово, и още повече, не се запасявайте с разредена течност за дълго време авансово. Трябва да изпиете дозата едновременно. Ако би трябвало да употребявате повече от 1 път дневно, тогава е значимо да преминат 4 часа сред дозите.

 

Друг значим въпрос е какъв брой колаген да приемате. Отговаряме – за лекуване на здравословни проблеми – 10 г дневно, а единствено 5 г са задоволителни за профилактика. Само доктор може да усили количеството, в случай че е належащо.

 

Как да приемате капсули

Тук всичко е по -просто – би трябвало единствено да се изпият с вода, също 30 минути преди хранене. Капсулите са комфортни, когато ги употребявате единствено за профилактика в минимална доза. Ако се нуждаете от лекуване и огромни размери, по -добре е да изберете прахуляк, защото той ще коства по -малко със същата успеваемост.

 

Основните правила за банкет

Не смесвайте разнообразни типове. Изберете един. В краен случай сред приемите би трябвало да мине най-малко час.

Пийте 30 минути преди хранене. Това е изключително значимо за прахообразния, с цел да се обезпечи оптималната всмукване.

Максималният курс е 3 месеца, а за хората над 40 – 6 месеца. Паузата сред курсовете е 2 месеца. Веществото има кумулативен резултат, тъй че няма потребност да се страхувате от дълга пауза.

 

С какво да комбинирате за най -добър резултат

хиалуронова киселина – в нашето тяло тя работи в дует с колагена, по тази причина е по -добре да ги одобряваме дружно, те ускоряват действието един на друг; витамин С (аскорбинова киселина) – без него веществото в тялото не се създава, витаминът му оказва помощ да се всмуква вярно и да образува тъканни връзки. Той е и антиоксидант, виновен за нашата младост и здраве; цинк, магнезий – те също вземат участие в синтеза; витамини от група В, Е – ще бъдат изключително потребни за възстановяване положението на косата и ноктите; коензим Q10 – оказва помощ за удължение на младостта.

По предписание тези субстанции са включени в комплекса и не е належащо да ги купувате в допълнение. Основното нещо е да прочетете състава на хранителната добавка.

 

Безопасен ли е колагенът за пиянство по време на бременност?

Ползите от веществото по време на бременност и след раждане, несъмнено, има. Той може да предотврати стриите, да възвърне еластичността на кожата, да укрепи косата и ноктите, които постоянно стартират да се чупят. Също по този начин раждането от време на време въздейства върху здравето на ставите – добавката също е потребна за това.

 

Но въпросът дали би трябвало да пиете колаген, до момента в който носите бебе и по време на кърмене, би трябвало да се реши единствено след консултация с вашия доктор, който ще вземе поради вероятните противопоказания и самостоятелното ви положение.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР